Microsoft hæver priserne fra 1. marts 2022

Da Microsoft har varslet prisstigninger fra 1. marts, giver det dig mulighed for at tænke over, om du får det ud af det med de licenser i har, som du havde håbet på.

Microsofts licenser på MS365 stiger. Det er ikke kun hos os at det sker. Prisstigninger sker i hele verden fra 1. marts 2022. Hvis du f.eks. har MS365 Business Premium, stiger produktet med 10 % pr. bruger. Det samme gælder for flere af pakkerne under Microsoft 365.

Du kan få et overblik over prisstigninger længere nede.

For de fleste betyder det at omkostningerne på licenserne stiger og dermed skal budgetterne rettes til. Dette er selvfølgelig ikke en attraktiv nyhed for dig, da ingen er glad for at betale mere for sine licenser.

Hvis vi ser positivt på de negative prisstigninger, så er stigningerne også en rigtig god mulighed for at spørge sig selv: Får vi det rigtige ud af vores licenser, som vi har håbet på?

Tag tid og gennemgå dine licenser – det betyder meget i sidste ende

De nye prisstigninger giver dig en god mulighed for at gennemgå jeres licenser og få kigget på om det både er den rigtige type, antal og om de bruges effektivt. Er der mulighed for at arbejde smartere med Office applikationerne? Det kan være I endnu ikke har flyttet filer til SharePoint eller måske har i nogle funktioner der endnu ikke er aktiveret. De få eksempler og mange andre situationer, kan være med til at optimere værdien af licenserne. Samtidig med dette får I også lavet en generel gennemgang og får ryddet op i licenser der måske ikke bruges eller bliver udnyttet optimalt.

Priserne stiger 1. marts 2022

Prisreguleringen, som er den første store fra Microsoft i 10 år, træder i kræft 1. marts 2022.

Microsoft begrunder selv prisstigninger med, at de nye priser afspejler den øgede værdi, der er leveret til kunderne igennem de seneste 10 år.

Prisstigningerne er meldt på følgende licenser:

  • Microsoft 365 Business Basic: Prisstigning på 20 procent pr. bruger pr. måned
  • Microsoft 365 Business Premium: Prisstigning på 10 procent pr. bruger pr. måned
  • Office 365 E1: Prisstigning på 25 procent pr. bruger pr. måned
  • Office 365 E3: Prisstigning på 15 procent pr. bruger pr. måned
  • Office 365 E5: Prisstigning på 8,5 procent pr. bruger pr. måned
  • Microsoft 365 E3: Prisstigning på 12,5 procent pr. bruger pr. måned

 

Vi kender ikke de præcise danske priser endnu. Vi opdaterer, så snart priserne bliver tilgængelige 1. februar.

 Længere bindingsperiode

Udover prisstigning kommet der også ændringer til bindingsperioden på ens licenser. Som det ser ud nu vil virksomhedens licenser være låst på årlige bindinger som kun kan nedjusteres én gang om året. Hvis man ønsker mere fleksibilitet og muligheden for at kunne justere licenserne månedsvis i stedet, skal der lægge yderligere 20% oveni priserne!

Alt ovenstående betyder at godt betale sig at kigge ens licenser efter i sømmene og se om ens sammensætning af licenser er optimal.

Er du i tvivl om jeres licenser er sat rigtigt sammen så tag fat i os – så hjælper vi med at skabe et overblik